Bönpasta Recept
Nedan finner ni flera Bönpasta Recept på alla bönpasta sorterna.
Bönpasta med tomatsås och honungsrostade grönsaker
(4 Portioner)
Pasta
- 200 gram Sojabönpasta
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 400 gram krossade tomater
- 1 msk Créme Fraiche
- 1 kruka färsk basilika
- 2 rödlökar
- 2 morötter
- 2 palsternackor
- 1/2 Butternutpumpa
- 1 msk honung
- 1 kruka färsk timjan
- 100 gram parmesanost
- 50 gram solrosfrön
- Salt, peppar
Tillagning
Stek den gula löken och vitlöken i olja i en varm stekpanna tills allt mjuknat och löken fått en gyllenbrun färg. Tillsätt krossade tomater och låt koka tillsammans i 15 minuter. Tillsätt créme fraiche och mixa med mixerstav. Tillsätt därefter en knippe färsk basilika samt salt och peppar.
Sätt ugnen på 225 grader. Skär grönsakerna och rotfrukterna i lagom stora bitar. Stek i ugnen i ca 15 minuter. Ringla honung över grönsakerna, en knippe timjan samt salt och peppar. Stek i ugnen ytterligare 15 minuter. Koka därefter bönpasta enligt anvisningen.
Toppa med riven parmesanost, färsk basilika och rostade solrosfrön.
Bönpasta med kantareller
(4 Portioner)
Pasta
- 200 gram Grön Sojabönpasta
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 5 dl eller 200 g kantareller (alternativt champinjoner eller Carl-Johansvamp)
- 1 dl vitt vin
- 1,5 dl grädde
- 75 g färsk spenat
- 1/2 dl riven parmesan ost
- 1/2 dl pumpakärnor
- Salt, peppar
Tillagning
Koka bönpasta enligt anvisningen. Stek den gula löken, vitlöken och svampen i en varm stekpanna tills allt mjuknat och löken fått en gyllenbrun färg. Tillsätt vitt vin och grädde och låt koka tillsammans i 5 minuter. Tillsätt spenaten och låt allt sjuda i ett par minuter.
Toppa med riven parmesanost, färsk spenat och pumpakärnor.
Bönpasta med Rotfrukter
(4 Portioner)
Pasta
- 200 gram Sojabönpasta
- 1 kg rotfrukter (T.ex. palsternacka, morötter, rotselleri, rödbetor)
- 2 rödlökar
- 3 vitlöksklyftor
- 1/2 kruka färsk rosmarin
- 1/2 pressad citron
- 2 msk olivolja
- 1 nypa färsk timjan
- 1/2 dl Hyvlad parmesanost
- Salt, peppar och rivet citronskal
Tillagning
Sätt ugnen på 225 grader. Skala rödlöken och vitlöken och rotfrukterna och skär dem sedan i bitar. Blanda rödlök, vitlök och rotfrukter med citron, olivolja och rosmarinkvistar. Häll därefter ut en allt på en ugnsform. Krydda därefter med salt och peppar. Rosta i ugn i ca 30 minuter.
Koka Risenta bönfettuccine enligt anvisning. Blanda rotfrukterna med den kokta pastan. Toppa med rivet citronskal, lite färsk timjan och hyvlad parmesanost.
[/ezcol_2third_end]Vill du veta mer om bönpasta besök vår startsida.
Het Southwestpasta och avocadoröra
(4 portioner)
Pasta
- 200 gram Svarta Bönor Pasta
- 1/2 Rödlök
- 250 gram färsk Portabello svamp
- 2 vitlöksklyftor
- 200 gram burkmajs eller färsk kokt
- 1 burk krossade tomater
- 1 tesked Olivolja
- 1/2 Jalapeño (enbart skalet)
- 1 hel Spansk Peppar (enbart skalet)
- 1/2 tesked Paprikapulver
- 1/2 tesked Chilipulver
- 1/2 tesked Spiskummin
- 1/2 tesked Oregano
- 1/2 kryddmått Cayenne peppar
- 1 tesked Salt
- 1 Sallads lök
Avokadoröra
- 1 hel Avokado
- 1 dl Grekisk Yoghurt
- 2 teskedar nypressad citronjuice
- 1 Vitlöksklyfta
- 3 teskedar Olivolja, Extra Virgin
- 1 Nypa Salt och Svartpeppar
Tillagning
Häll i bönpasta i kokande vatten. Påbörja avokadoröran och mixa alla ingredienserna i en matberedare tills du får en fin krämig avokadoröra.
Stek löken i en stekpanna i olivoljan tills den mjuknat på medelvärme. Lägg i svampen, jalapeño och vitlöken, stek tills svampen börjar svettas. Lägg i resten av ingredienserna utom salladslöken och tillaga tills juicen från tomaterna börjat koka och såsen tjocknat lite.
Lägg upp den färdiga bönpastan på en tallrik och ha därefter på såsen och häll över lite avokadoröra, avsluta med att garnera med lite färsk nyskuren salladslök.
[/ezcol_2third_end]
Få ytterligare inspiration med spännande veganprodukter från À LA ECO
Få ytterligare inspiration med spännande veganprodukter från À LA ECO
[/ezcol_1quarter][ezcol_1quarter]
Till Återförsäljare[/ezcol_1quarter][ezcol_1quarter]
Till Återförsäljare[/ezcol_1quarter][ezcol_1quarter_end]
Till Återförsäljare[/ezcol_1quarter_end]
Bönpasta med valnötter och raw pesto
(4 portioner)
Pasta
- 200 gram Grön Sojabönpasta
- 1 dl Gröna ärtor
Pesto
- 1 Vitlöksklyfta
- 1/2 Broccoli bukett
- En näve Spenat eller Grönkål
- 1 dl Valnötter
- 2 matskedar citronjuice
- 1/2 dl Olivolja
- 1/3 dl färsk Basilika
Tillagning
Häll i bönpastan i kokande vatten, precis innan pastan är klar häller du i ärtorna. Blanda alla resterande ingredienser i en matberedare och mixa till en fin grön pesto. Lägg i peston i den färdiga pastan och blanda om ordentligt. Lägg upp pesto-pastan på en tallrik och servera.
[/ezcol_2third_end]Lök & Pinjenöts Fettuccine med parmesan
(2 Portioner)
Pasta
- 200 gram Sojabönpasta
- 1 lök
- 1 tesked smör
- 1 tesked olivolja
- Nypa salt och peppar
- 2-3 kvistar färsk timjan
- 2-3 blad färsk salvia
- 1 påse Pinjenötter 50-60 gram
- 1 dl grönsaksfond (Ev. grönsaksbuljong upplöst i 1 dl vatten)
- 1 matsked grekisk youghurt
- 1/2 dl riven parmesanost
Tillagning
Häll i bönpastan i kokande vatten. Lägg smör och olivolja i en stekpanna. Lägg i lök, salt, peppar och salvia. Stek tills löken får en gyllenbrun färg. Lägg löken i en skål. Lägg därefter i Pinjenötterna i stekpannan. Rosta dem försiktigt tills de får en härlig gyllne färg o svettas lite, häll därefter i grönsaksfonden. Strö på timjan och tillsätt lite salt och peppar. Låt det därefter koka upp och ha i löken igen. Låt det sjuda i ett par minuter. Ha därefter i yoghurt och parmesan och rör runt. Tillsätt därefter bönpasta. Servera gärna med några extra pinjenötter som garnering.
[/ezcol_2third_end]Har du frågor kring våra bönpasta recept eller undrar något kring vår sida, tveka inte att kontakta oss via vår kontakt sida.